travelBug

Papírszurkolókat a stadionba!

2020. október 29. - Árva Gabriella

Figyelem! Közérdekű Közlemény!

A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com

A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is elérhetőek lesznek itt.

Gabi és Miklós

Szurkolói felelősségvállalás vagy megint egy oltári nagy amerikai baromság? Ez itt a kérdés. Ez merült fel bennem, amikor a héten olvastam a hírt arról, hogy Nebraskában kampányt indít az egyetem sport-marketingcsapata a futball eseményeit meglovagolva. A vírus megnehezítette, illetve ellehetetlenítette a nemzeti vallás gyakorlását, azaz az őszi amerikaifutball-szezon beindítását. Aztán addig csűrték-csavarták a dolgokat, illetve a nyári hónapokban a vírus is leszálló ággal kecsegtetett errefelé, hogy most, október végén mégiscsak elkezdődik a bajnokság megkurtítva. A nebraskai csapat (Cornhuskers) 9 meccset fog játszani (ha semmi nem jön közbe).

20170923 150311

24-én lesz az első mérkőzés idegenben (23-án írtam a bejegyzést), igen nehéz ellenféllel - Ohio Buckeyes -, tehát a Huskersre bizonyosan erősen ráfér a biztatás és a szurkolói támogatás. Persze a Covid-19 okozta korlátozó intézkedések miatt csakis üres stadionban lehet futballozni. Hittük eddig. Október 1-jén kezdődött a Sea of Red Sellout elnevezésű kampány az államban azzal a céllal, hogy virtuális jegyárusítással feltöltsék a stadiont és az október 31-i Wisconsin Badgers elleni első hazai meccsre a szurkolók fotóival is. Hiszen a játékosoknak szükségük van a támogatásra, rajongásra, hangorkánra, lufirengetegre, pirosmezes nézőtengerre... persze ezeket most csak korlátozva élvezhetik majd. 

DSC04841

A lényeg tehát, hogy vásárolni lehet a képletes belépőjegy mellé lehetőséget arra, hogy a szurkolók, családtagjaik vagy csapatok, közösségek fényképet készítsenek és az a kép kartonból kivágva megjelenjen a stadionban a székeken. Életnagyságú kép nagyíttatására is van lehetőség, ezeket pedig a Tunnel Walk imitálására fogják használni.

DSC04838

Tunnel Walk

Ez az a rész, amikor a játékosok kifutnak az öltözőből a pályára, a Memorial Stadiumban (és máshol is) ezen a távon tömött szurkolói sorfal keletkezik. Nebraskában 0-99 éves korig találunk fanokat talpig pirosban, telefonnal vagy fotómasinával felszerelve és kézfogásra, high five-ra, vállveregetésre áhítozva a rajongás tárgyaival, azaz a futballistákkal. Egyszer volt szerencsénk ott lenni, meglehetősen hátborzongató és maradandó élmény!

Nem vagyok rajongó, nem szeretem ezt a sportot, de az ahogyan itt viszonyulnak hozzá már többször elgondolkodtatott. Persze nem Nebraskában találták fel a spanyolviaszt, hiszen ezt már jó néhány csapat marketingese meglépte. A játékról szóló korábbi posztunkban leírtam már, milyenek a nebraskaiak ha szombaton meccs van, mit viselnek, hogy köszöntik egymást, mit esznek, hogyan ünnepelnek.

DSC04853

  • $25 az ára 1 db jegynek és választható hozzá a 2020-as emléktárgyak közül is 1
  • $100-ért 4 jegyet azaz virtuális helyet vehetünk meg, 1 fotót és 1 emléktárgyat
  • $250-ért 10 helyet, 2 fotót és 4 szuvenírt választhatunk
  • $1000 az ára 40 helynek, 2 életnagyságú TW-képnek, 4 sima fotónak és 4 emléktárgynak

A választható emléktárgyak: emlékjegy spéci szöveggel, 2020-as óriásposzter fotókkal és eredménytáblával, 1970-es nemzeti bajnoki poszter és egy, a sisakot ábrázoló kép. 

Huskers helmet

Huskers poster

Szóval mi is ennek a titka? Ennyit jelent az összefogás, hogy tudod mások is hasonlóan gondolkodnak? 25 dollár az semmi, ennyiért a hülyének is megéri? Vissza nem térő alkalom, hogy történelmi jegyet tudhat magéának a fan? Ez egy igazi fontos gesztus a csapat felé? A szurkolók újabb leyúlása? A helyi lapban inkább pozitív volt a fogadtatása, a negatív kommentelőket sokan letorkollták. 

Ha a kommentmezőkön túl szeretnél velünk kapcsolatba kerülni (bármi kérdésed van vagy csak szeretnél velünk megosztani egy történetet) akár írhatsz is nekünk a hellotravelbughu@gmail.com email címre!

Ha pedig követnél minket, megtalálsz minket facebookon, instagramon és néha youtube-on is!

És szerintetek? Szavazzatok!

Az biztos, hogy a csapatnak úgy kell a szurkolás, mint egy falat kenyér: tavaly az Ohio 48-7-re verte a Huskerst. Új csapatot épít az edző, sok friss játékos van kevés rutinnal. S persze mindent beárnyékol a vírus.

Frissítés október 26-án: a Huskers elvesztette a szombati meccset 17:52 arányban. A helyi lapban évtizedek óta a futball szakírója, Tom Shatel írta meg a legfontosabbat: annak örüljünk a legjobban, hogy VAN meccs és az ellenfél pontjaival a saját áldásainkat számoljuk erre az évre.

Frissítés október 28-án: A Wisconsin törölte a szombati mérkőzést 6 játékos és 6 egyéb dolgozó - köztük az edző - pozitív tesztje miatt (további teszteredményekre még várni kell). No comment.

https://omaha.com/sports/huskers/football/husker-football-offering-fan-cutouts-for-2020-home-games/article_50d8b727-028e-5dc0-b3df-2bc9bd8eefaa.html?mode=comments#tracking-source=in-article

https://huskers.com/sports/football/schedule/2020

https://omaha.com/sports/huskers/football/nebraska-wisconsin-football-game-canceled-because-of-covid-cases-on-badger-roster/article_2e2a7dbc-9e48-5cf2-a4ef-387789595276.html#tracking-source=home-breaking

A bejegyzés trackback címe:

https://travelbug.blog.hu/api/trackback/id/tr8316255540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása