travelBug

Blues, sakk, BBQ és sör St. Louis-ból

2021. július 21. - Árva Gabriella

Utolsó két napunk a fentiek jegyében telt St. Louis-ban. Tartsanak velünk, ha bármelyik a kedvencük, nem fognak csalódni! Az utazás első részében jártunk világörökségi helyszínen,  a 66-os úton, csodáltunk hidakat, házakat és autókat, megfordultunk a  Csillagok utcáján és párszor átkeltünk a Mississippin. A linkre kattintva elolvashatják a kalandjainkat, véleményünket.

20181124 131342

Tovább

Meglepetések és hangulatképek Saint Louis-ból

Két éve Hálaadáskor voltunk Saint Louis-ban és múlt novemberben, amikor elővettem a képeket hogy megírjam az utazás történetét annyi sok jó élmény, emlék és melegség öntött el, hogy naponta visszatértem nézegetni a fotókat, megeleveníteni mindent és olvasni a városról. Kellett léleksimogatónak és ugródeszkának, hogy az akkori valóságnál valami sokkal barátságosabb, szerethetőbb és befogadóbb világba léphessek általa. Szerintem nem véletlenül a Középnyugat egyik legsokrétűbb és leginkább élhető-szerethető városa Sain' Lo. Jöjjenek velünk a folyamóriás Mississippi, a blues, a francia liliom, a Clydesdale lovak és Polgár Zsuzsa városába!

DSC 4953

Tovább

H-D

Melyik a világ egyik legismertebb vagy legkedveltebb motorbiciklije? Naná, hogy a Harley! a világnak ezen a felén biztosan, de szerintem az óceán másik partján is. Persze gondolom egy Harley-rajongó máris fogja a fejét, mivel azt írtam: motorbicikli. Valóban ha ránézünk, elsőre nem a kerékpár  jut eszünkbe. Sokkal inkább az, hogy ez echte amerikai, egy életstílust jelképez és képvisel, semmilyen más motor nem duruzsol úgy, mint a Harley-k. Ebben a posztban bátorkodom megírni a 2019-ben Milwaukee-ban tett látogatásunk benyomásait, Miklós szép képei révén a múzeumi termek és tárlók egészen kattintásközelbe jönnek.

DSC09755

Tovább

A 2020-2021-es év krónikája képekben

Az éves összefoglaló posztokat eddig Miklós írta rendszeresen. Azért vállalkoztam rá most én, mert ő más feladatokkal van jobban elfoglalva. Fotót azért választottam az övéi közül is, így követjük végig a képekhez fűzött gondolatok révén az én szememmel az elmúlt, embert próbáló esztendőt . Az egész Covid-évet Nebraskában töltöttük, illetve a járvány épp kitörőben volt, amikor otthonról visszautaztunk. Aztán az események inkább csak márciusban pörögtek fel, azaz lassultak le és záródtak be.

Március

Nem volt vitás, hogy egy rövidhajú képpel kezdjük, mivel mi valóban távolmaradtunk a fodrász-szalonoktól, így az eltelt 15 hónap után nagyon vágyott állapot már az alábbi hosszúság. Kezdetben persze bíztunk abban, hogy nem kell majd ennyit várnunk, de az év sok más meglepetést is tartogatott: Covid-hippik lettünk.

 IMG-20ede803b288b73c11ba1a0a42d2aaf2-V 2

Tovább

Hogyan változnak a vásárlási szokásaink a járványnak köszönhetően?

Alapvetően utazásokról szóló bejegyzéseink megritkultak az utóbbi időben, s ennek számos oka van. A legfontosabb, hogy májusban a 14. hónapba lépünk, amelynek során nem tudunk hosszabb útra kimozdulni. Sosem gondoltuk volna ezt és azt sem, hogy ez ennyire fájó és nyomasztó tud lenni.  Előtérbe kerültek más feladatok és prioritások, pl. a vakcinavadászat. Személyes okokból szerettük volna kivárni az ésszerűnek vélt féléves periódust, hogy lássuk mennyire megbízható, biztonságos és jó megoldás az oltás. A külső körülmények persze sürgetőek, illetve kényszerítőek és ma már látszik, hogy hamarabb kell lépnünk ebben a dologban. Nálunk is beállt a karanténfáradtság, megerősödött a stressz, a lelki és fizikai elcsigázottság jelei megsokasodtak a mindennapokban.

Mindezeken kicsit túllépve új bejegyzéssel jelentkezünk, nem titkoltan azzal a céllal is, hogy saját magunknak megmaradjanak a tapasztalatok naplószerűen. Mennyiben változtak tehát a boltba járási, bevásárlási szokásaink és ezt pozitívan vagy negatívan éljük-e meg? Ezt a kérdést igyekszem körüljárni ebben az írásban.

IMG 20200508 134130-01

Lapcsánka-fitnesz

Tovább

Tóparti barangolás Wisconsinban

Az előző bejegyzést a Michigan-tó partján hagytuk abba, tehát ide térünk most vissza Wisconsinban. Barlangi túránk és városi felfedezéseink után vágtunk neki a tó nyugati partján húzódó 42-es útnak észak felé július 6-án, szombaton. Reggel még szokás szerint nagyon bíztunk abban, hogy ott és annyiszor állunk meg ahol és ahányszor szeretnénk... de ez nekünk sosem sikerül, mindig kevés az idő, vagy sok a megálló. Elég hűvös, szeles nap volt - aztán sokkal derűsebb lett az idő, estére pedig még csodás naplementét is tartogatott nekünk.

DSC 1117

Tovább

Sajtnudlik és potato-motorok

Wisconsinban tett első kiruccanásunk több szempontból a meglepetések kirándulása lett. Az első olyan célpontunk volt, aminek kimondásakor kollégák, ismerősök arca felragyogott és szuperlatívuszokat soroltak rögtön. Imádni fogjátok! Ó, bárcsak én is veletek tarthatnék! Évekig rendszeresen odajártunk nyaralni, most is azonnal indulnék, ha lehetne! Minden gyerekkori nyarat ott töltöttem és ma is érzem a délelőtt kifogott hal illatát, ahogy a nagypapám szabadtűzön sütötte estebédre! Egyetek sajtnudlit! 

Másik előzetes élményünk az, hogy sok sajtot eszünk amelyeken azt olvashatjuk, hogy Wisconsiban készült, így már nagyon vártuk, hogy láthassuk honnan kerülnek az asztalunkra. Nem is említve a kihagyhatatlan Harley-Davidson-gyárat! Elöljáróban csak annyit, hogy Wisconsin mindenre rátett még egy lapáttal! Tartsanak velünk és pillantsanak bele nem mindennapi kalandjainkba!

DSC 0493

Tovább

Energetizáló feltöltődés Omaha botanikus kertjében

Kinek is ne lenne szüksége a tél végén feltöltődésre, energia-megújításra, az immunrendszere megerősítésére? Ebben a hónapban ahogyan hosszabbodnak a nappalok, emelkedik a hőmérséklet és vizet áraszt a tavaszi szél, egyre többünknek van kedve friss levegőt szívni, hosszabb-rövidebb, társas-magányos sétákat tenni és sokszor az égre nézni. A következő hetekben elárasztják majd a fiókjainkat, hírfolyamunkat a legjobb méregtelenítő receptek, a legújabb edzésmódszerek, léböjtkúrák és baráti javaslatok. Mi inkább egy léleksimogató és frissítő posztot javaslunk jelenlegi városunk botanikus kertjében tett látogatásainkat összegezve. Tartsanak, frissüljenek, töltekezzenek velünk!

DSC 8537

Tovább

Varázskert Lincolnban

Mi lehet érdekes egy városi kertben? Titkos kert? Tündérkert? Téli / nyárikert? Függőkert? Varázskert? Egyik sem? A neve alapján elsüllyedt kert(ek). Lincoln város legnevezetesebb közparkja a Sunken Gardens azonban mégsem csak egy a sok közül. Először is mert a terület (átalakítása előtt) hulladéklerakó volt. Talán ezt is érzékeltetni akarták a névadáskor. A városközponttól  és az állatkerttől egyaránt pár lépésre található közparkban ma körülpillantva nehéz elképzelnünk, hogy nem is olyan régen még szeméthalmok magasodtak itt. 

DSC 1947

Tovább

Kansas City 2.0

Hogy miért tértünk vissza Jesse James, Jackie Robinson, Tom Pendergast, Charlie Parker, Henry S. Truman és Robert Altman városába 2018 tavaszán, arra több magyarázattal is szolgálhatok: (a felsoroltak otthonuknak nevezték a Középnyugat legizgalmasabb városát)

  • IKEA
  • Központi Bank
  • repülőmúzeum
  • legutóbb elmaradt a sörfőzde-látogatás
  • Omahában nem igazán lehet jó barbecue-t enni

2018. április 13-án (pénteken!) Granny-be bepakolva még nem gondoltuk, hogy extra kalandokban is lesz részünk! Már az előző kiránduláskor kiderült, hogy kihagyhatatlan látnivaló a Központi Bank Kansas City-ben, ami viszont csak hétköznap van nyitva. Ez volt tehát az első célpontunk KC-ben, előtte azonban beiktattunk egy megállót St. Joseph-ben.

DSC 6107

Annyi arca van ennek a városnak! 

Tovább
süti beállítások módosítása