travelBug

Csavard fel! Hot Rod és Custom Car fesztivál Austinban

2015. április 27. - Árva Gabriella

Figyelem! Közérdekű Közlemény!

A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com

A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is elérhetőek lesznek itt.

Gabi és Miklós

Április utolsó előtti hétvégéjén - immár 14. alkalommal - rendezték meg Austinban a Lonestar Round Up autótalálkozót. Múlhatatlan rajongásunk a klasszikus / veterán / egyedi autók iránt idén is elvitt minket a szokásos helyszínre, több ezer hot rod és custom car, látogató, autóépítő és tulajdonos; valamint az autók korához illő loknis frizurák, pörgős szoknyák és csuda-napszemüvegek világába.

DSC 9089

A Lonestar Round Up fesztivál pár év alatt nőtte ki magát az USA egyik legnagyobb és legvonzóbb autós eseményévé. Hogy mennyiben különbözik a többi hasonló rendezvénytől? Hiszen csak Texasban számos ilyet látogathatunk meg, nem is említve az austini Cars and Coffee Show-kat (minden hónap második vasárnapján).

A fesztivál egyediségét elsősorban maguk a járművek adják: az ország távolabbi részeiből saját "lábon" vagy tréleren érkező különleges, régi és / vagy épített autók. Másodsorban a fesztivált kísérő események - lévén Austin az élő zene egyik legvibrálóbb központja - minden nap vannak koncertek, alkatrészbörze, kiállítások, open house partik szerte a városban, nem utolsó sorban pedig az éjszakai cruise-ok, a klasszikus V8-as motorok lefojtatlan rotyogása és a sehol máshol fel nem lelhető texas-i barbecue a biztosíték a nagyszerű időtöltéshez.

DSC 9371

DSC 9136

Mindenképpen meg kell még említenünk a város egyedülálló atmoszféráját, amely szintén szerves része véleményünk szerint a fesztivál nagy sikerének és látogatottságának. Austin nemcsak az Államok leggyorsabb ütemben fejlődő városa és Technopolis- ra keresztelt high tech-központja, hanem barátságos, mindig mosolygó, nyíltszívű és kiváncsi helybeliek szabad gondolkodású, élhető, emberközpontú közössége is. Erre saját (sokadik ilyen) tapasztalatunk a bizonyíték. Az autókiállítás zárása előtt félórával fogyott el a szuflánk és úgy éreztük, gyorsan kell valami, ami még energiát ad az esti programokhoz. A már záráshoz készülődő helyi sörfőzde hoszteszlánya töretlen lelkesedéssel magyarázva, kedvesen és nem unott mosollyal adta el nekünk az utolsó 2 doboz sört - pedig ő valószínűleg egy jó tízórás műszak vége felé lehetett már.

DSC 9245

Több korábbi bejegyzésben írtunk veteránautókról, autómúzeumról, V8 Supercar-okról, Forma-1-es fesztiválról, egy Subaru 360-ról, arlingtoni találkozásunkról egy napsárga Trabanttal - mindegyikük más miatt volt érdekes és vonzó. A Round Up igazi különlegessége valóban az egyedülálló hangulat: az ország távoli részeiből érkező klubok képviselői, baráti társaságok, hasonló autókat birtoklók lazán keverednek, beszélgetnek, névjegykártyát cserélnek, a börzén böngésznek, együtt sütögetnek, iszogatnak; néha megjáratják az autókat; sokszor újratörlik, fényesítik őket; bárhányszor szívesen mesélnek a jármű történetéről, építéséről; boldogan besöprik az elismerő szavakat és dicséreteket, sőt volt aki megengedte, hogy beüljünk a volán mögé. A látogatók hasonlóan extra barátságosak, fényképeznek, vágyakoznak, elámulnak, információt gyűjtenek, vásárolnak, szívják a benzingőzt, hallgatják a néha dobhártyaszaggató motorzajt, a csinos lányok szívesen pózolnak - mindenki lelassult és nem rohan sehová.

DSC 8933

 

Igazán csak ritka pillanatokban éreztük, hogy az autó tulajdonosa mindjárt előveszi a fegyverét, ha csak rálehelünk véletlenül a csillogó, makulátlan külsejű és belsejű vagy történelmet idéző, eredeti járművére! A rendszeres látogatók véleménye szerint a Round Up egyben autóépítők, művészek, rajongók, mérnökök, szemfüles kereskedők és az amerikai utakat és mérföldeket rovó vezetők inspiráló és vibráló találkahelye. Több eladó járművet is láttunk, a legmagasabb ár az egyik szélvédőn kereken 100000 amerikai dollár volt.

DSC 9281

Minden leírásnál jobban "mesélnek" azonban a képek, kellemes böngészést mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://travelbug.blog.hu/api/trackback/id/tr537387780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.04.27. 14:35:42

nem semmi képek, jó lenne eljutni egy ilyenre egyszer...
süti beállítások módosítása