travelBug

Chicago House of Blues - Képriport

2019. február 06. - Árva Gabriella

Figyelem! Közérdekű Közlemény!

A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com

A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is elérhetőek lesznek itt.

Gabi és Miklós

Sokan kérdezték és várják chicagói beszámolónkat; sajnos az idő mindig kevesebb, mint amennyire szükségünk lenne. Lassan érkeznek. Igazából ráuntunk már az amerikai nagyvárosokra, hiszen bizonyos szempontból mindegyik egyforma. Azonban a szeles várost és St. Louis-t még ki akartuk pipálni, így egy kedvező repülőjáratot lehalászva a július 4-i hosszú hétvégén Illinois-ba utaztunk. Mivel egyikünk a blues rajongója, a House of Blues kihagyhatatlan látnivaló. New Orleans-ban éppen koncert volt, csak egy italra ültünk be. Chicagóban viszont zenét is hallgattunk. A hely hangulatát képekben jobban vissza lehet adni, ezért nem szövegelek sokat. Jó böngészést, nézelődést Minden Kedves Olvasónak!

DSC06855

Az üzleti negyedben a folyótól egy ugrásra iroda- és parkolóházak között bújik meg az épület.

DSC06944

Koncertterem, klub, privát partihely, étterem, blueskocsma keveréke.

DSC06895

A bejárat belülről, nem szokványos host üdvözli a belépőket.

DSC06859

Jó társaságban ...

DSC06863 

Az étterem vasárnap gospel brunch partihelyszínné alakul: a megvásárolt belépővel (korlátlan fogyasztással) svédasztalos kínálat és "world famous" showműsor várja a vendégeket.

DSC06862

Az est egyik főszereplője. A székre tett vödör a borravalót várja, hiszen a zenészek sokszor nem gázsiért csak tipért játszanak, akár egészestés bulikon!

DSC06929

DSC06878

Örök kedvencem, Robert Johnson.

DSC06880

A New Orleans-i klubhoz hasonlóan a magasból tekintenek ránk a már csak égi színpadokon játszó zenészek. Johnny Winter

DSC06905

A falakon, oszlopkon, a plafonon, minden lehetséges helyen a zenét idéző műalkotások.

DSC06898

Miért ne lehetne a cipő díszítőelem?

DSC06909

Mosódeszka kreációk

DSC06933

Műalkotás? Szemét? Ki-ki döntse el magában!

Az egyetlen szívfájdalmam az itteni klubokkal (múzeumokkal) kapcsolatban az, hogy nagyon kevés emléktárgyat, hangszert, relikviát szereznek meg / őriznek. A látogatók el vannak ájulva a kiállításoktól, pedig a felépített, kreált tárlók nyomtatott szöveggel, valamilyen fotókkal kevés valódi bizonyságot adnak. Színház az egész világ - annak, aki fenntartás nélkül elhiszi. A legjobb zenei gyűjteményt eddig Las Vegas-ban a Hard Rock Hotel kaszinójában láttuk.

DSC06918

A kiírás szerint az akusztikus gitár Ringo Starr és All Star Band-je aláírását őrzi. Az elektromoson pedig a Duran Duran két tagja, valamint Aretha Franklin és Wynonna Judd hagyta a kézjegyét.

DSC06913

DSC06937

DSC06950

Sajátos világlátás tükröződik ha az ember körbesétál. Persze a képekhez, szobrokhoz, installációkhoz mindenki azt képzel, ami akar; számomra visszaadják a bluest. Amit (Hendrixet idézve) játszani könnyű, érezni nagyon nehéz.

DSC06938

DSC06943

DSC06947

DSC06949

DSC06922

VIP-bejárat

DSC06920

Persze a bolt sem maradhat el az egy kaptafára készült "eredeti" árukkal ... és érdekes arcokkal.

DSC06872

Aki erre jár és teheti, ne hagyja ki a blues(ra épült üzlet) szentélyét. Az elfogyasztott italok poharát ajándékba kaphatjuk (fizethetjük).

Persze lehet, hogy egy nóném kiskocsmában jobb bluest hallgathatunk!

Ha tetszett a poszt, kövess minket a facebook-on, instagram-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://travelbug.blog.hu/api/trackback/id/tr2214404766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása