travelBug

Fülsértő karácsonyi dallamok

2015. december 10. - solkim001

Figyelem! Közérdekű Közlemény!

A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com

A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is elérhetőek lesznek itt.

Gabi és Miklós

Félreértés ne essék - szeretem a karácsonyt. Szeretek ajándékozni, és sokkal jobb érzés, hogy általában örülnek annak amit adok, mintha kapok valamit. Szeretem a kivilágításokat, megszerettem, hogy Amerikában sokkal hamarabb szokás fenyőfát állítani, mint Magyarországon és így az egész december fenyőillattal telik a nappaliban. 

Nem szeretem viszont, hogy kis adagokban már novembertől elkezd ránk ömleni a boltokból, rádióból, internetes hirdetésekből a karácsony mézes, fahéjas, ragacsos vásárlásra buzdító üzletszagú része (bár igazán csak Hálaadás után, a fekete péntekkel indul be a gépezet).

turkey-and-santa-cartoon-november-my-month.jpg

Munkába menet/jövet általában rádiót hallgatok, de ilyenkor már az sem az igazi - a szokásos reggeli beszélgetős műsorban is az volt a téma, ki milyen karácsonyi dalt ismer. A kérdésben viszont volt egy csavar - nem a toplisták éléről, hanem éppen a végéről kellett választani - vagyis ki ismer minél borzalmasabb karácsonyi dalokat. 

Jöjjön az én 10-es listám! Ezek olyan dalok, amiket valószínűleg egy rádió sem fog játszani a következő hetekben.

 10. Ki lehetne más, mint a Knight Rider és a Baywatch szívdöglesztő sztárja, lágyan búgó hangjával? David Hasselhoff - Silent Night

 9. John Denver – Please Daddy Don’t Get Drunk This Christmas (a Rocky Mountain Christmas albumról). A szám a szövege miatt került a listára (dallama alapján elég tűrhető country nóta lenne):

"Kérlek apa, ne rúgj be ezen a karácsonyon,  nem akarom anyát sírni látni!

Múlt évben hét voltam, most nyolc éves

1/4 12-kor, amikor hazajöttél, beestél a karácsonyfánk alá..."

 8. Gayla Peevey – I Want A Hippopotamus For Christmas. A felnőttes hangú kislány egy teljesen átlagos karácsonyi kérésről énekel a télapónak: egy vízilovat szeretne karácsonyra. 

A dal mellesleg 1953 decemberében a Billboard magazin listáján a 24. helyen állt.

 7. I saw Mommy kissing Santa Claus. Az eredeti felvétel 1952. július 15-én készült, amikor az énekes, Jimmy Boyd 13 éves volt. 1952 decemberében első helyen szerepelt a dal a pop számok listáján a Billboard magazinban, majd a Cashbox magazinban is a következő évben.

6. Tiny Tim - Santa Claus has got the aids. Jogos a kérdés: Tényleg? Ez komoly? A szerző saját bevallása szerint az "Ayds"-nek betűzött és AIDS-nek kiejtett táplálékkiegészítőre céloz a dalban...

 5. Stan Boreson & Doug Setterberg - All I Want For Christmas (Is My Upper Plate). A dal az "All I Want for Christmas is My Two Front Teeth" alapján íródott (ami a következő a listámon) azzal a felkiáltással, hogy lehet még attól is idegesítőbbet szerezni.

Röviden arról szól, hogy az egyetlen dolog, amit karácsonyra szeretnék a "felső" tányérom műfogsorom felső darabja, hogy megehessem a karácsonyi pulykát...

 4. All I Want For Christmas Is My Two Front Teeth. Szerintem az előző számnak nem sikerült ezt alulmúlni - a sípolás minden egyes "sz" hangnál egyszerre teszi mulatságossá és idegesítővé a dalt.

Miről is szól? "Mindössze az első két fogamat szeretném karácsonya..." 

3. I Farted on Santa's Lap. Egy teljesen átlagos történet: a kislány, mielőtt elmennek a szupermaketbe télapóval találkozni, belapátol egy tál babot, és csak arra tud gondolni, hogy... 

A végére aztán kiderül, hogy a télapó is ember, aki szereti a babot!

 2. Elmo & Patsy - Grandma Got Run over by a Reindeer.

"Nagyin átgázolt egy szarvas,

miközben hazafelé sétált tőlünk karácsonykor,

Mondhatod, hogy nincs télapó,

de kérdezz engem vagy nagyapát, mi hiszünk benne!

Túl sok tojáslikőrt ivott,

könyörögtünk neki, hogy ne menjen,

de otthonhagyta a gyógyszereit

és kitántorgott a hófúvásba

..."

 1. Commander Cody - Daddy's Drinking Up Our Christmas. Ez volt a posztindító dal, ami valóban elhangzott a rádióban is. Miről szól: apa kilép a munkahelyéről, eltűnik pár napra és az utolsó fizetését leönti a torkán. 

A család pedig pénz nélkül marad karácsonyra - se ajándék, se fa, se kaja, se lakbér...

 

Folks! Merry Xmas Y'all!

 

 

Ha tetszett a cikk, kövess minket a facebook-on is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://travelbug.blog.hu/api/trackback/id/tr758153252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paráznabillegető 2015.12.10. 23:53:59

prosectura: karácsony?
sehol???

pocak 2015.12.11. 00:03:15

khm, az az "upper plate" a műfogsor felső darabja (amit a dal szerint a pohárban hagyott), és véletlenül se a felső tányér.

de mutatok helyettük egy jót
www.youtube.com/watch?v=FOg7aPNLLG0

solkim001 · http://travelbug.blog.hu/ 2015.12.11. 00:06:56

@pocak: így jár az, aki szótár nélkül próbál fordítani :) Köszi, javítva a posztban!

Gaál Béla 2015.12.11. 07:24:22

Gyerekek, nem azt kell nézni, hogy milyen rossz dalok vannak, hanem, hogy milyen jók :))
Gyertek és hallgassátok a Christmas FM-et, ahol a legjobb Magyar és Külföldi karácsonyi dalok szólnak!

myonlineradio.hu/karacsonyi-dalok-radioja

indanick 2015.12.11. 08:10:07

Koszi, jot rohogtem. eddig azt hittem, h. az amerikai daloknak nincs semmi mondanivaloja...

indanick 2015.12.11. 08:14:07

@indanick: amugy engem a meghittseget forszolo magyar kardaloknal a szancsengos

indanick 2015.12.11. 08:16:22

@indanick: amugy engem a meghittseget forszolo magyar kardalokkal szemben a szancsengosok abszolut vidamma tesznek.

andromédaköd 2015.12.11. 10:11:50

Hadd ajánljam ezt a remekművet a nagyérdemű figyelmébe:

www.youtube.com/watch?v=oZCm9o-9Ukc

Kergelepke 2015.12.11. 10:26:11

Kb. az összeset utálom. Talán lennének kivételek, ha nem FOLYAMATOSAN öntenék ránk (még a munkahelyi WC-n is!). Az az egy szerencse, hogy amiket a családdal éneklünk, amik nekem az "igazi" karácsonyi dalok, azokat nem annyira zúdítják ránk, és így szerencsére azokból nem is lesz elegem. Amúgy nagyon szeretem a karácsonyt, csak ez a dömpingcsinglingling és sziruprengeteg (élükön Mörájával) borzasztó. Ízlések és pofonok, van ismerősöm, aki mondta, hogy neki ez a folyamatos karácsonyinótázás tökre meghozza a karácsonyi hangulatát. Engem inkább csak felidegel :)
Amúgy azt se értem, hogy miért gondolja az összes pop meg akármilyen énekes (külfödi, magyar, bárki), hogy akkor lesz valaki, ha egy kismilliomodik karácsonyi dalfeldolgozós albumot kiad?

ezust 2015.12.11. 11:52:45

@Avatar: én is erre gondoltam.sőt ismerek 2 gyereket is,akinek ez a kedvence
süti beállítások módosítása