travelBug

Burnet Road

2014. április 16. - Árva Gabriella

Figyelem! Közérdekű Közlemény!

A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com

A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is elérhetőek lesznek itt.

Gabi és Miklós

Nem olvastam utána hányan írtak már blogbejegyzést egy utcáról, de én szükségét érzem. A Burnet annyira érdekes színfoltja Austinnak, hogy mindenképpen megér egy rövid írást. Persze több utcáról is elmondható ez: South Congress Avenue, Lamar Boulevard, Guadalupe Street, etc, de az én szívemhez ez áll legközelebb.

DSC_2662

DSC_2582

Egy régebbi bejegyzésben említettem már, hogy véleményem szerint mindenki számára léteznek utak, utcák, terek, amelyek többet jelentenek, mint a közlekedés helye. Nekem ilyen minden iskolavárosomban volt, s valahogy itt Austinban is hamar kialakult bennem a vonzódás ehhez az úthoz.

DSC_2516

DSC_2556

Iskolából hazafelé

DSC_2576

Ez ez életforma része - ha elköltözöl pár évre egy másik államba vagy országba, nem feltétlenül kell eladni az összes holmidat. Számtalan ilyen "garázs" van, ahol tarthatod a dolgaidat (persze a bérletért fizetni kell), amíg újra le nem telepedsz valahol.

DSC_0093

Pár éve biztos itt állnak, legalább is egyáltalán nem úgy néznek ki, mint amiket tegnap hagytak itt. És valahogy mégsem tájidegenek. 

DSC_0116

Erre valahogy nem voltunk felkészülve. Igen, tyúkketrec a szórakozóhely parkolójában!

Busszal közlekedvén a városban, hamar első számú útvonalammá vált. Fél éven belül már számos arcát ismertem, sokféle időjárásban, sokféle forgalmi helyzetben: álltam dugóban, áztam el, nézegettem kirakatokat ernyővel a fejem felett (100 Fahrenheitben). Itt találtunk cipészt, francia ovit, jó könyvesboltot, régiségboltot, az első zöldségpiacot, bluebonnet-mezőt, Tesla-szervizt, bolhapiacot valamint az első olyan butikot, ahol szívesen vettem volna ruhát (sajnos azóta már bezárt).

DSC_2504

Nincs sok Tesla, mégis minden nap nyitva vannak. Vagy csak nem romlanak el elég gyakran? A teljesen elektromos autók ára egyébként 70000 dollártól indul...

DSC_2628

Ritkaságok, finoman használd!

DSC_0186

Használtautó-kereskedés és műszaki vizsga központ. Igazán megnyerő külseje van a helynek!

DSC_2643

DSC_0324

Megannyi apró tárgy, s mindhez jár történet - nehéz volt eldönteni, hogy a régiségbolt, a tulajdonosa vagy az autója korosabb. Szinte lehetetlen vásárlás nélkül eljönni.

Ehhez az úthoz kapcsolódik mindkét fotósbolt, ahol gyakori vendégek (és vásárlók) lettünk. S persze a Burnet-en van az a csemegebolt is, ahol magyaros élelmiszereket tudunk venni!

DSC_0091

DSC_0162

DSC_0195

Mexikói hangulat - Miguel boltjában másfél órát sétáltunk és 200 kép készült

DSC_0232

DSC_0277

Amerika etetője. Számunkra öröm, hogy eddig még soha nem láttuk tele!

Austint Burnet nevű városkával köti össze az a Farm to Market Road 1325, amelynek a városban húzódó részét nevezték el (csakúgy, mint a városkát és a megyét ) David Gouverneur Burnet-ről, aki Texas első ideiglenes elnöke volt 1836-ban, majd később más funkciókat is betöltött.

DSC_2725

Mondanom sem kell, hogy ebbe a városkába is betévedtünk már vidéki felfedező útjaink során, bátran ajánlhatjuk bárkinek egy kellemes hétvégi kirándulásra az egyébként Texas bluebonnet-központjának is nevezett kistelepülést. 

DSC_2700

 Egy a sok büfékocsi lelőhelyből

DSC_0268

Kortörténeti dokumentum - ez a festmény már nincs meg a falon. A kép még novemberben készült.

DSC_0293
Texas size lámpácska

DSC_0309

 American Eagle

DSC_0320
Egyik legrondább és legvisszataszitóbb pékség

DSC_0317

 Keep Austin Fit!

A bejegyzés trackback címe:

https://travelbug.blog.hu/api/trackback/id/tr345983991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása