travelBug

The Junk King

2014. február 16. - solkim001

Figyelem! Közérdekű Közlemény!

A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com

A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is elérhetőek lesznek itt.

Gabi és Miklós

Aki néha napján olvassa a blogot vagy nézi a képeinket, már láthatta tőlünk Austin jelmondatát: "Keep Austin Weird". Ez szinte mindenhonnan visszaköszön: pólókról, autók hátsó lökhárítójára ragasztott matricákról, éttermek faláról. 

Ez leginkább a déli részére igaz a városnak - elég csak végigsétálni a South Congress Avenue-n vagy összehasonlítani a Chuy's mexikói étterem északi és déli ízvilágát.

The Junk King

Vince Hannemann. Számomra ő, és az általa épített katedrális az egyik legjobb példa Austin különcségére. 

Az ihletet egy mexikói utazás során kapta, majd szemétből, lomokból és mások által kidobott, haszontalannak talált dolgokból folyamatos munkával felépítette a sajátját. 2010-ben feljelentették és kapott egy végzést, miszerint mérnöki hozzájárulásra és a város engedélyére van szüksége.

Hogy az engedélyeket megkaphassa, lebontotta majd újraépítette a katedrálist (egyik része kivételével).

Jelenleg nyitva áll a látogatók előtt. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy tegyen egy sétát Vince Hannemann különös hangulatú hátsó kertjében. 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://travelbug.blog.hu/api/trackback/id/tr115816057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása