travelBug

"Leave only footprints" - Freeport, Surfside Beach

2014. január 20. - solkim001

Figyelem! Közérdekű Közlemény!

A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com

A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is elérhetőek lesznek itt.

Gabi és Miklós

Freeport Austintól kb. 3.5 óra autóútra található, ami csábító egy dögmeleg nyári hétvégén, amikor igazán semmihez sincs kedved, és a legjobb dolog, amit el tudsz képzelni, hogy hideg sörrel a kezedben sós tengervízben áztatod magad miközben a szörfösök bukásait és a fürdőruhás csajokat bámulod.

A Surfside Beach kicsit különbözik a többi tengerparttól. Talán egyik legnagyobb előnye az itteni kőolaj alapú társadalom számára, hogy autóval is le lehet hajtani a partra, így a 60 kg-os hűtődobozokat és a mobil grillt alig pár métert kell csak cipelni.

Szabadon lehet lovagolni, kutyát sétáltatni. A part mellett elég sok az olcsó szállás (bár nyáron lehetetlen volt bármit is találni) és a víz is sokkal tisztább mint Houstonban, Galvestonban vagy Corpus Christinél.

És ha épp nincs tűzgyújtási tilalom a tábortüzek is megengedettek.

A szél szinte mindig fúj, ezért is népszerű a szörfösök körében.

Mi múlt év augusztusában töltöttünk itt két napot. A szél erősen fújt, a nap perzselt, de hullámlovast nem sokat láttunk.

solkim001: DSC 5862 - indafoto.hu

Gyapotmező, kis házzal. Ilyet eddig még nem láttunk. Visszafordultunk pár képet készíteni. Nekem sokszor nem teljesen világos, hol van a magántulajdon határa, meddig mehetek be, hogy fényképet készítsek. Ezért (és mert vidéken elég sok embernek van fegyvere) is ijedtem meg, amikor a gazda elindult felénk a truckjával...

solkim001: DSC 5893 - indafoto.hu

Gyapot. Nem sokkal nagyobb, mint egy pingponglabda. A növény többi része igen szúrós fajta. Mennyi kell belőle egy ruha előállításához?!

solkim001: DSC 5946 - indafoto.hu

Hurrikán nyomai a tengerparton.

solkim001: DSC 5941 - indafoto.hu

Egyike annak a kevés szörfösnek, akit a hétvégén láttunk.

solkim001: DSC 5978 - indafoto.hu

Két dolog hiányzott igazán a tengerparton - az árnyék(os fa) és a zuhanyzó. Ez utóbbit egyáltalán nem találtunk. Az árnyékra két megoldás létezett: vagy hoztunk magunkkal sátor/napernyő formájában vagy bemerészkedtünk az egyik parton álló romos ház alá. Mi ez utóbbit választottuk és naponta kétszer odajött hozzánk a rend őre, aki figyelmeztetett, hogy veszélyes helyen tartózkodunk. Nem tudom igazán, mi a jobb - a fejünkre eső épületdarabok vagy a napszúrás...

solkim001: DSC 5992 - indafoto.hu

Lábnyomok a homokban. Illetve az olajos homokban. 2010. április 20-án a Deepwater Horizon olajfúró torony felrobbant és 780 millió liter olaj ömlött a Mexikói-öböl vizébe. Lehet, hogy ez annak a katasztrófának a maradéka? Vagy csak a gombamód szaporodó olajfúró tornyok ( <-- érdemes a linkre kattintani) mellékterméke?

solkim001: DSC 6139 - indafoto.hu

Texas állam alakja és a csillag mindenhol visszaköszön. A legváratlanabb és leglehetetlenebb helyekről is. Ez itt a járdaburkolat része!

solkim001: DSC 6202 - indafoto.hu

"Kicsire nem adunk, sokra meg minek?" - négykerék-hajtású furgon, mobil zuhanyzóval. Hihetetlen, hogy ezen a tengerparton nem találtunk egy zuhanyzót sem - bezzeg a szezon végén, a lepukkant montenegrói strandon minden 20 méteren volt egy - ugyanis a texasi nap miatt reggeltől estig legalább 17 réteg naptejet vittünk fel magunkra, és minden egyes réteg közé a folyton fújó szél egy újabb réteget épített só és homok keverékéből.

Kellemes volt így hazavezetni (kb. 3.5 óra az út) és nem különösebben jó ennek a maradványát az autóülésekről eltüntetni...

solkim001: DSC 6207 - indafoto.hu

A magyarok a világ minden pontján Magyarországot keresik. Hunyorítva, messziről nézve ez egy ugornyai nyaraló a Tisza-parton. 

solkim001: DSC 6278 - indafoto.hu

Akár a bolgár tengerpart, vagy az ukrán riviéra is lehetne. Ugyan egyik helyen sem jártam még, de a színek, állapotok alapján úgy érzem...

solkim001: DSC 6284 - indafoto.hu

A déli nap elől vagy a parton álló egyik romos ház alá, vagy az autóba menekültünk (mellesleg amíg autóztunk, a cuccunk nagy része a parton maradt, és valahogy nem izgultunk attól, hogy lába kél... más világ ez sok tekintetben). Ekkor mentünk el emellett a nyaraló mellett is - visszatolattam, mert nem hittem el - ebben még laknak, vagy legalábbis nyaralnak! Ha a parton álló veszélyes volt, akkor ez..?!

solkim001: DSC 6415 - indafoto.hu

Azt hittem tele lesz velük a tengerpart

solkim001: DSC 6441 - indafoto.hu

Életem talán eddigi legrosszabb hamburgerét ettük itt. 

solkim001: DSC 6469 - indafoto.hu

"Leave only footprints" - Csak a lábnyomodat hagyd itt! Biztos hogy csak azt hagytuk ott? Egy kis benzingőz, naptej biztosan maradt utánunk. A rántotthús illatáról nem is beszélve :)

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://travelbug.blog.hu/api/trackback/id/tr325683990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása