travelBug

Rémségek kicsiny boltja, avagy Halloween-kellékek

2016. október 04. - solkim001

Figyelem! Közérdekű Közlemény!

A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com

A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is elérhetőek lesznek itt.

Gabi és Miklós

Aki ismer, tudja, aki nem, azzal pedig most megosztom a nagy titkot: nem szeretek vásárolni. Persze kivétel, ha egy elektronikai boltban csorgathatom a nyálam, vagy esetleg egy-egy olajcsere alkalmával fejben felvásárolom a fél autókereskedést, de a hagyományos, menjünk boltba vagy piacra időtöltéstől amennyire csak lehet tartózkodom.

Hétvégén beleszaladtam a csapdába. Egy hét múlva utaznom kell és szombaton elindultunk beszerezni néhány szuvenírt. A menetrend a következő volt: irány néhány bolt, ahol édességre, szárított marhahúsra és valami Texasra jellemző dologra vadásztunk. Vagy az évszakra - ugyanis már vészesen itt van az ősz, és vele együtt a Halloween, illetve a Hálaadás is.

Egy éve arról írtam, mennyire sütőtök ízű lesz ilyenkor a világ - most, a lehetséges ajándékok között bogarászva teljesen mást találtam: világító, daloló, rémisztgető figurák, mind-mind az ünnep, vagyis október 31. éjszakájának kelléke.

Nem tudtam megállni, telefonnal felvettem párat.

Eddig minden évben máshol máshogyan töltöttük Halloween estéjét / éjszakáját, legelőször temető-túrán vettünk részt; a második évben a 6. utcára mentünk, ahol vicces / meghökkentő / rémisztő jelmezeket láthattunk; tavaly pedig a környékünkön lévő kertvárosi utcákban autóztunk és megörökítettük, hogyan dekorálják a házaikat és a kertjeiket az austiniak. Természetesen ezekről az élményekről poszt is született. Idén épp aznapra térünk vissza az USA-ba. Talán most egy privát partira kéne beneveznünk, a fenti kellékek valamelyikével?!

Ha tetszett a poszt, kövess minket a facebook-on is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://travelbug.blog.hu/api/trackback/id/tr7011743509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asszonypajti 2016.10.05. 19:59:52

A kislányomnak nagy vágya egy igazi Halloween party! Sajnos felénk itt ausztriában nincs hagyománya ennek, errefelé boszorkányok és krampuszok szaladgálnak, de azok is csak decemberben. Talán egyszer sikerül, a videó nagyon tetszett neki!

solkim001 · http://travelbug.blog.hu/ 2016.10.06. 04:40:29

@Asszonypajti: Tegnap sétáltunk a környékünkön - már most megjelentek a Halloween-dekorációk. Számomra ez épp olyan furcsa, mint közvetlenül november elseje után a karácsonyfák.
Örülök, hogy tetszett a videó! :)
süti beállítások módosítása