travelBug

Kedvenceink Austinban: Mandola's Market, ahol a legfinomabb a fagyi

2017. augusztus 04. - Árva Gabriella

Figyelem! Közérdekű Közlemény!

A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com

A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is elérhetőek lesznek itt.

Gabi és Miklós

A Mandola-piac fordítás elég sután hangzik, de a leginkább visszaadja ennek a helynek a hangulatát. A Mandola's egy olasz piactér hang / íz / szín / illatkavalkádját idézi meg Austinban. A Guadalupe, North Lamar Boulevard és 47. utca által határolt háromszögben kialakított lakópark-üzletek-éttermek tömbben (The Triangle) találjuk meg - és szinte biztos, hogy min. 2 kört kell tenni a kocsival, amíg ráakadunk egy üres parkolóhelyre. Mivel mindig fagyizni, kávézni vagy ebédelni megyünk (és mindig tele van) nem készítettünk saját képeket, csak a világhálóról levadászottakkal fogjuk illusztrálni ezt a posztot.

store-front.jpg

Forrás: tripadvisor.com

Mivel egyikünk sem egy óriási jégkrém/fagylalt-fan és az ízlésünk meglehetősen különbözik, csak sokára és némi baráti segítséggel fedeztük fel az itt készült olasz fagyikat. Az amerikaiak jégkrém-őrülete köztudott: a nap bármely szakában, bármekkora adag étel vagy sokfogásos vacsora után, mínusz 10 fokban is képesek óriási adagokat megenni. Van is ennek megfelelően rengeteg lelőhely Austin-szerte (fagyi) vagy a szupermarketekben (jégkrém), de számunkra túlságosan egyenízűek és fantáziátlanok. Plusz sokkal hidegebben tartják és fogyasztják, mint amit pl. én (Gabi) tolerálok. A keverd magad-helyeken is számtalan variációban tölthetjük a poharunkba a jeges finomságokat édes / sós / ropogós / folyós / cukros / még cukrosabb / friss / fagyasztott / "feltétekkel".

mandola-s-italian-market.jpg

Forrás: tripadvisor.com

Szóval a lehetőségek tárháza nagy, nekünk mégsem ízlik igazán ezek közül semmi - vagyis  ez leginkább rám (Gabi) igaz, mert Miklós kedvence a csokoládé azért itt is alap és van belőle jobb minőségű. Azonban tejalapú, selymes, normális - számomra kényeztető - fagyi csak a Mandola's-ban kapható. Egy sima pisztácia-, karamell-, kávé- vagy citromfagyi nekem többet ér bármilyen fantázianéven futó, bármivel felturbózott, divatos találmánynál! Nekem nem jön be, amivel az itteniek többsége beéri: jéghideg, cukros vanília-csoki-eper.

3410439940_8a7946b9a4_o.jpg

Mindig csak max. 12 féle íz van.

Forrás: iloveaustin-blog

Nincsenek persze kétségeim afelől, hogy nem kizárólag olasz alapanyagból készítik a Mandola's napi választékát, de azt nagyon becsülöm, hogy nem áldozzák fel a minőséget a mennyiség és minél szélesebb választék oltárán. A fagyik valódi gyümölcsöket rejtenek, valóban kávészemek és pisztácia van bennük és mindez nem ehetetlenül szétfagyasztva.

o.jpg

Forrás: yelp.com

Akinek persze más mozgatja meg a fantáziáját, az is ellátogathat ebbe a csemegeboltból kinőtt "intézménybe". Az étterem emberi adagokban és friss alapanyagokkal készült tésztákat, pizzákat, egytálételeket kínál. Sokféle bor, száraztészta, húskészítmény, olajbogyó, sajt, kenyér válogatható a boltrészben. A fagylaltokon kívül kávéval és süteményekkel is csábítják az ínyenceket, bár ez utóbbiak szerintem már 95%-ban idomultak az amerikai ízléshez.

img_5967.jpg

Forrás: thetoddlerfoodies.com

Az nem kizárólag rájuk jellemző, hogy szívesen adnak kóstolót és nem sajnálják (nem egy mákszemnyi fagyit kapsz), s persze az is nagyon vendégbarát kiszolgálás, hogy a tálkákat addig púpozzák ameddig csak lehet - nem a súlyát fizetjük ki, hanem kis-közepes-nagy választási lehetőségünk van. Az egyetlen amit negatívumként említhenék az a vonás, hogy nem túl gyors a kiszolgálás, de mindig annyi inger éri az embert, hogy csak kapkodjuk a fejünket: kolbászok, sajtok, bazsalikomillat, frissen gőzölgő tészták, kávéínyencségek, süticsodák, olaszos hangzavar, fekete-fehér fotók, szóval nem várakozásnak érezzük azt a pár percet!

austin-triangle.jpg

Forrás: theadvisor.hfflp.com

Plusz tipp: a környék sétálható, sok zölddel, parkkal, klassz játszóterekkel vagy épp kirakatokkal. Minden szerdán 3-7-ig termelői piacot tartanak, szintén rengeteg kóstolóval, jó alapanyagokkal.

Jó ismerkedést és kóstolgatást kívánunk!

Ha tetszett a poszt, kövess minket a facebook-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://travelbug.blog.hu/api/trackback/id/tr712308729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asszonypajti 2017.08.05. 09:08:18

Két favorit egy helyen! Olasz és Texas :-). Köszönjük!

blackhairlady 2017.08.05. 19:04:32

Teljesen megegyezik az izlesunk a fagyit illetoen, es tenyleg a fogsor ellene merenylet amennyire lehutik. Raadasul a legtobb helyen olyan gusztustalanul taroljak a pultban, hogy mar ott elmegy a kedvem tole. Viszont tenyleg nem fukarkodnak a mennyisseggel, a kisadagot sem tudom megenni egyszerre.
Jo kis hely lehet ez a Market, ha arra jarunk, feltetlenul megkeressuk.

Árva Gabriella · http://travelbug.blog.hu/ 2017.08.05. 19:27:20

@Asszonypajti: Orulok, hogy tetszett es koszi a turelmet a hallgatasunkert :)

Árva Gabriella · http://travelbug.blog.hu/ 2017.08.05. 19:34:12

@blackhairlady: Jo szivvel ajanlom, ha erre jartok. Orulok, ha ugy latod egyezik a velemenyunk, en elegge valogatos vagyok gyerekkorom ota, de mindig mindenhol akadnak rokon lelkek :)
süti beállítások módosítása