travelBug

Ha mind a három egyezik, akkor ön nyert 25000 dollárt! És egyezett! Akkor most nyertem?

2014. február 24. - solkim001

Figyelem! Közérdekű Közlemény!

A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com

A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is elérhetőek lesznek itt.

Gabi és Miklós

A levélszemét (spam) az ebédlőasztalon várt, mire hazaértem. Számlák, újabb hitelkártya ajánlat és egy színes szórólap, rajta egy kulcs. "Kaparj és nyerj! Ha a szimbólumok egyeznek, te vagy a nyertes!" - valahogy így lehetne összefoglalni a játék lényegét. Egye fene - gondoltam - és az ajándék kulccsal levéstem a szürke ragacsot a három körről. Akkor csodálkoztam a legjobban, amikor mind a 3 helyen $25,000 állt (itt a tizedespont a tizedesvessző és a tizedesvessző a tizedespont - ez huszonötezret jelent és nem huszonötöt). Akkor most tényleg nyertem 25000 USD-t? Elmondom a végén! 

solkim001: DSC02831 - indafoto.hu

 

Azt gondoltam igen, nyertem. Tettem ezt mindössze 3 (de lehet volt az 13) hosszú másodpercig, aztán elkezdtük keresni a csapdát. Volt ugyanis apróbetűs rész. És mindezen túl a szórólap többi része az aktuális akciókra hívta fel a figyelmet (90 napig nem kell törlesztőrészletet fizetni, 300 autó van készleten, amit ki kell söpörni, szuper akciós árak vannak, etc.). 

Kicsit gondolkoztam - amikor majd 10 éve apa autót vett, elég sokat beszélgettünk az értékesítővel és ő elárult egy - állítólag - műhelytitkot: az új autókon mindig van akció (az összeg mindig kevesebb a listaárhoz képest) de mindig kell valami hirdetés, ami ezt máshogy adja el, és más-más vevőréteget hoz be a szalonba.

Vagyis az autókon mindig van 2-3000 USD (írhatok forintot is) kedvezmény, csak ezt mindig máshogy hívják (év végi készletkisöprés, év eleji akció, Valentin-nap, Presidents' Day kiárusítás, etc.). Úgy látszik minden földrészen attól boldog a szerencsé(tlen)s vevő, hogyha elhiheti: megkapta az év üzletét. Persze az év üzlete után két hónappal nem szabad  megnézni az akciókat, mert akkor igen hamar rájönnénk, hogy mégsem mi, hanem a kereskedő járt jól.

Ekkor persze szid(hat)juk őket, de jobb lenne megérteni, ebben a világban általában mindent a pénz mozgat és csak nagyon ritkán a jóakarat.

Egyáltalán nem hiszek a szerencsejátékokban. Lottózni utóljára kb. másfél éve, a kollégákkal lottóztam, amikor igen nagy nyeremény volt az itteni PowerBall-on és heten vagy nyolcan összeálltunk, fejenként 5 szelvénnyel. A nyereményt szétoszottuk volna egyenlő arányban. Persze ez elmaradt, amit leginkább azért - is - sajnálok, mert mekkora buli lett volna, ha 5 DBA egyszerre áll fel a cégtől :D

Most viszont ott motoszkált a kisördög a fejemben, mi van, ha mégsem átverés. A megadott kereskedés, a Capitol Kia nincs nagyon messze tőlünk, már elég zárás közeli volt az időpont, így úgysem tartanak fel sokáig valami fantasztikus ajánlattal, tehát menjünk. Legalább kiderül mi az igazság. 

A kereskedésből - ami meglepően kicsi épülettel bír - az összes autó ki volt ürítve, és csak asztalok voltak, ahol elég vegyes társaság gyűlt össze. Volt pár hozzánk hasonló szerencsétlen, gazdag(nak tűnő) vállalkozó 5 ujján 6 gyűrűvel, és lepukkant Buick-kal érkező szerencsevadász.

Leültettek, majd 1 perc múlva már segítséget is kaptunk egy eldohányzott hangú hölgy személyében. Elég hamar rátért a lényegre: milyen autónk van, mikor tervezünk autócserét és milyen autót szeretnék legközelebb, esetleg nem akarunk-e egy második autót a feleségemnek... ugyanis a játék lényege az volt, amire gondoltam: egy újabb akció, ami ismét behozza a kereskedésbe az embereket. Van 300 autójuk, amit el kell adni, és azt nyertem, hogy most bármelyiket szuper akciós áron vehetem meg...

solkim001: DSC02835 - indafoto.hu

És akkor hol a 25000 USD-m? A lényeg az apróbetűs részben (papíron is elég nehéz volt elolvasni, így leírom). A kereskedésben van egy kék tábla, azon vannak az "activation code"-ok. Ha az megegyezik a neked postán kiküldöttel, akkor megkaphatod a pénzt. Feltéve, ha igazolod, hogy tényleg azon a címen laksz, ahova a szórólap ment és senki más nem jelentkezik ugyanazzal a kóddal a játék ideje alatt (február 18. - március 1.). Sima ügy, nem?

Azért hogy ne jöjjünk el rossz szájízzel, kaptunk 2 "arany" 1 dollárost és két, 30 perces masszázsra jogosító kupont (bár ezt úgy tudom mindenki kap, aki bemegy hozzájuk autót nézni).

solkim001: DSC02839 - indafoto.hu

Ja, és a kulcs! Sajnos az sem nyitotta ki a széfet. Így elmarad a fél év szabadság, mivel igazán nem nyertünk semmit. Persze a szórólapot elvették, és felírták a nevünket. Gabi meg van győződve róla, hogy 1 hónapon belül személyre szabott konstrukcióval kínál majd autót a Kia eladásra... mert az üzletnek mennie kell!

A bejegyzés trackback címe:

https://travelbug.blog.hu/api/trackback/id/tr335828584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tblog 2016.04.17. 05:18:32

Az autós az régi nóta. Emlékszem hogy Magyarországon kb. 25 évvel ezelőtt még nagyon gyerek voltam, apám ugyanígy kapargatta az ilyen kiküldött izéket, kulcs is volt rajtuk ahogy a képen és mindig mondta hogy megint nyert, megint nyert, csak ennyit kell még visszaküldeni és megkapja az autót. De sose kapott semmit, mert ez nem igazi nyeremény, csak spam. :(
süti beállítások módosítása