Hova tűnt Gabi és Miki?

2017. július 08. - solkim001

Ma reggel már a sokadik kérdést kaptuk meg: "Minden rendben Veletek? El vagytok tűnve, nincs friss poszt :(". 

Igen... Visszanéztem a megosztásokat - lassan már több, mint két hónapja nem adtunk hírt magunkról. Eltűntünk kicsit, aminek több oka is van.

Tovább

SRV

DSC03769

Ki az a legendás gitáros, aki stílust megújító játékával és tehetségével írta be magát a zenetörténetbe, s aki világhíre, elismertsége mellett arról nevezetes, hogy szűkebb hazájában rengetegen szeretik? A második legnagyobb amerikai államban nehéz olyan embert találni, aki ne ismerné a nevét és ne szeretné a zenéjét. Ez a poszt - egy kiállítás kapcsán - Stevie Ray Vaughan-ról szól.

Tovább

Chicken $#!+ bingo!

Mit csinál egy átlag amerikai vasárnap? Templomba megy majd családdal, barátokkal ebédel, grillezik, sörözik, focimeccset néz (természetesen amerikait), dolgozik... esetleg "chicken shit bingo"-t játszik. 

Mégis, mi is az a "chicken shit bingo"?

DSC 4797

Garantált a szórakozás ha van két "dögös tyúkod"

Tovább

Kedvenceink Austinban: Adelbert's Sörfőzde

Új rovatot indítunk a blogon a kedvenceinkről. Egyre többen fordulnak hozzánk olyan kérdésekkel, hogy hol érdemes kávézni, hová lehet beülni egy jó sörre, hová menjünk vásárolni, ha csak pár szabad óránk van, hol találjuk a legtrendibb koktélokat, melyik múzeum a legérdekesebb, melyik a legjobb BBQ-étterem, nem is említve a leggyakoribbat: mit érdemes megnézni. Hangsúlyozom tehát, hogy az írások szubjektívek lesznek, valóban személyes kedvenceinkről szólnak majd. Az első mindjárt egy kis családias sörfőzdéről.

DSC09116

Tovább

Granny

Aki nem akarja az egész posztot végigolvasni, annak röviden összefoglalom: Gabi február eleje óta dolgozik. Kellett egy második autó. Vettem egy sokat futott, nagy amerikait. 

Akit érdekelnek a részletek, javaslom, főzzön egy kávét vagy nyisson egy üveg bort/sört, szerezzen be némi rágcsálnivalót, mert hosszú írás következik!

IMG 20170222 101247

A történet 2008-ban kezdődött. Alig több mint 6 hónap munka után, friss vízummal a kezemben (akkor még nem lehetett ESTA-val beutazni az Egyesült Államokba) január 12-én a Budapest - Prága - New York - Austin útvonalon találtam magam.

Tovább

Mikor költözünk San Sabába?

Ez a kérdés folytonosan visszatér mióta először áthajtottunk e városka főutcáján, útban hazafelé Új-Mexikóból. Mindkettőnket azonnal magával ragadott a hangulata és hazáig nevettünk azon, hogy a texasiak lustaságának nincs határa: először  láttunk plakátot autóval bejárható karácsonyi díszkivilágításról (drive thru Xmas light trail)!

DSC00260

Honnan tudható, hogy vidéken vagyunk? Nincs kép pickup truck nélkül!

Tovább

Balett-o-mánia

Forrás: blog.balletaustin.org

Ballet Austin klasszikusan újító társulata a város ezerszínű kulturális palettáján az egyik legtevékenyebb és legizgalmasabb festékpötty. Ars poeticájuk szerint kifejezik, átélik, folyamatosan táplálják és törekszenek átadni a tánc örömét. Rendszeres nyílt napjaik egyikén jártunk.

Tovább

Autós túra az USA nyugati és déli államaiban VIII.

Minden nagyszerű dolog véget ér egyszer. Nincs ez másként az úttal, az utazással sem: hosszú road tripünk leírásának utolsó részéhez értünk. Lamentáló, visszatekintő írás következik.

DSC02400

Az utazás egyik legemlékezetesebb szakasza: a Zion vörös szerpentinje.

Aki szívesen olvasna az első részben az Arches Nemzeti Parkról; a második részben Salt Lake City-ről és az Antelope Island-ről; a harmadik részben a Bryce Canyonról; a negyedik részben a Zion Nemzeti Parkról; az ötödik részben az Antelope Canyonról és a Mojave-sivatagról, a hatodik részben Las Vegas rejtett gyöngyszemeiről; a hetedik részben a Saguaro Nemzeti Parkról és Tucsonról, a linkekre kattintva megteheti.

Tovább

Austin, Texas - ahol a legjobb lakni az Egyesült Államokban!

Ha valaki megkérdez egy igazi, (ős)austini lakost arról, hol a legjobb élni az Egyesült Államokban, biztosan azt fogja válaszolni: Austin, Texas.

Ezt azonban 2017-ben nem csak ők gondolták így, ugyanis a U.S. News & World Report magazin ezévi felmérése szerint is Austin a legélhetőbb város az országban, megelőzve ezzel a múlt évi nyertest, a coloradói Denvert.

Austin egyébként összesítésben 7,8 pontot kapott az elérhető 10-ből. Az őt követő város 7,5 ponttal zárt. Az is figyelemre méltó adat, hogy az első húszban három texasi város is van, miközben floridai egyetlen egy sem, kaliforniai is csak kettő!

dsc_5156_ps_vm.JPG

Tovább