Autós túra az USA nyugati és déli államaiban VIII.

2017. február 24. - Árva Gabriella

Minden nagyszerű dolog véget ér egyszer. Nincs ez másként az úttal, az utazással sem: hosszú road tripünk leírásának utolsó részéhez értünk. Lamentáló, visszatekintő írás következik.

DSC02400

Az utazás egyik legemlékezetesebb szakasza: a Zion vörös szerpentinje.

Aki szívesen olvasna az első részben az Arches Nemzeti Parkról; a második részben Salt Lake City-ről és az Antelope Island-ről; a harmadik részben a Bryce Canyonról; a negyedik részben a Zion Nemzeti Parkról; az ötödik részben az Antelope Canyonról és a Mojave-sivatagról, a hatodik részben Las Vegas rejtett gyöngyszemeiről; a hetedik részben a Saguaro Nemzeti Parkról és Tucsonról, a linkekre kattintva megteheti.

Tovább

Austin, Texas - ahol a legjobb lakni az Egyesült Államokban!

Ha valaki megkérdez egy igazi, (ős)austini lakost arról, hol a legjobb élni az Egyesült Államokban, biztosan azt fogja válaszolni: Austin, Texas.

Ezt azonban 2017-ben nem csak ők gondolták így, ugyanis a U.S. News & World Report magazin ezévi felmérése szerint is Austin a legélhetőbb város az országban, megelőzve ezzel a múlt évi nyertest, a coloradói Denvert.

Austin egyébként összesítésben 7,8 pontot kapott az elérhető 10-ből. Az őt követő város 7,5 ponttal zárt. Az is figyelemre méltó adat, hogy az első húszban három texasi város is van, miközben floridai egyetlen egy sem, kaliforniai is csak kettő!

dsc_5156_ps_vm.JPG

Tovább

Reklámzabálók Éjszakája: csirkeszárny, sör, Super Bowl LI

Vasárnap este, egész pontosan texasi idő szerint este 5:30-kor lesz a Super Bowl 51. döntője. Egy éve már írtam róla - ilyenkor hagyomány, hogy páran összejövünk Mike barátomnál és 5-6 nagy halom csirkeszárny és pár doboz sör társaságában végignézzük a játékot. 

A mostani döntő még különlegesebb, hiszen a New England Patriots itt játszik Houston, Texasban az Atlanta Falcons ellen. Amit egy éve írtam a reklámokról, az most sem változott: a kőkemény marketingfogások most is élnek és továbbra is igaz, hogy egy 30 másodperces reklámblokkért a különböző cégek 5 millió dollárt fizetnek a CBS televíziónak.

A youtube-on már most van néhány publikált, ezekből szedtem össze egy csokorra valót.

Tovább

A Szervezett Bűnözés Múzeuma Las Vegas-ban

IMG 20160706 165002-01

Hángérien Bonnie és Clyde

A Szervezett Bűnözés és Bűnüldözés Országos Múzeuma Las Vegas belvárosában található és ajánló-, illetve véleményező weboldalak szerint az egyik legtutibb látványosság a városban. Ezt mi csak megerősíthetjük: részben ugyan a rekkenő hőség elől menekülve, de több mint 3 órát eltöltöttünk az intézményben, amely egyébként magán- vagy céges rendezvények, partik helyszíneként is kibérelhető, s amelynek neoklasszicista stílusú épülete korábban postaként, bíróságként és irodatömbként is funkcionált.

Tovább

Autós túra az USA nyugati és déli államaiban VI.

Aki szívesen olvasná az előző részeket vagy nem rendszeres travelbug-olvasó: az első rész az Arches Nemzeti Parkról; a második rész Salt Lake City-ről és az Antelope Island-ről; a harmadik rész a Bryce Canyonról, a negyedik rész a Zion Nemzeti Parkról, az ötödik rész az Antelope Canyonról és a Mojave-sivatagról a linkeken elérhető. Ha tetszenek az írások és a képek, kövess minket a facebook-on és youtube-on is!

Július 6.

Las Vegas, Nevada

DSC 9339

Tovább

Autós túra az USA nyugati és déli államaiban V.

Bő kéthetes utunk elsőmásodikharmadik és negyedik részét itt olvashatja, aki nem rendszeres travelbug-látogató. Ha tetszenek az írások és a képek, kövess minket a facebook-on és youtube-on is!

Július 4.

Antelope Canyon, Horseshoe Bend, Glen Canyon Dam, Arizona

DSC 8763

Tovább

Régi lakóházak Austinban

DSC 8158

A texasi kormányzó rezidenciája

Érdekes látnivalót szeretnék ajánlani mindazok figyelmébe, akik már sok kipipálandót megnéztek Austinban; van az eddigi jelzőkön - hipszter, weird, zenei, etc. - túl is felfedeznivaló: ha kiváncsiak vagyunk hogyan éltek egykor a városlakók, elég csak a belvárosban szétnéznünk és a látogatható, történelmi emlékhellyé nyilvánított lakóházak, kúriák, "paloták" között csemegéznünk. Legtöbbjük magántulajdonban van és ma is lakott, mások gondozója egy-egy aktív nonprofit szervezet, s olyan is akad, amely a múzeum címmel büszkélkedik, de kibérelhető rendezvényekre.

Tovább

Autós túra az USA nyugati és déli államaiban IV.

Bő kéthetes utunk elsőmásodik és harmadik részét itt olvashatja, aki nem rendszeres travelbug-látogató. Ha tetszenek az írások és a képek, kövess minket a facebook-on és youtube-on is!

Július 2-3. 

Zion Nemzeti Park, Utah

DSC 8475

Túra utáni mosoly és pózolás a nemzeti parkok kabalaállatával

Tovább