travelBug

Iowa State Fair

2018. május 24. - solkim001

Figyelem! Közérdekű Közlemény!

A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com

A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is elérhetőek lesznek itt.

Gabi és Miklós

A Charleston's-ban ültünk egy pénteki napon, az első céges üdvözlő ebédemen. Ismerkedés az emberekkel, még felületes beszélgetések és persze jön a kérdés: ki mit fog csinálni a hétvégén. Ekkor dobta be valaki, nem is nekem címezve: "Peter, mondtam neked, vidd el a családodat az Iowa State Fair-re. Sokkal jobb, mint a nebraskai, hidd el, megéri elautózni! És még tart, el tudtok menni!"

Szó szót követett és mivel Texasban már láttunk ilyet kétszer is, úgy gondoltam megéri kicsivel több, mint 2 órát autózni az élményért. Első szippantások a Midwest levegőjébe!

Belépőjegy? Már nem is emlékszem, mennyit fizettünk. A parkolásra annál inkább - az egész környék fizetős volt. Legalábbis azzá tették az élelmes lakók: fizetős parkolót rögtönöztek az udvarukon. Mi találtunk egyet, ahol nem szabott árat kértek, hanem azt mondták, adjunk, amennyit gondolunk, a gyerekek taníttatására gyűjtenek. Igaz volt, vagy sem, nem tudom, de így szivesebben adtuk oda a mindenhol kért 10 dollárt. 

Milyen volt a vásár? Más mint a texasi. Nem akarom azt mondani, hogy jobb, vagy rosszabb. Kisebb. Más. Ez más vidék, más táj, más emberek. Csokorba szedtem a kedvenc képeimet - talán ezek jobban visszaadják, mint egy hosszú, körmondatokkal teli poszt. Mellesleg, hosszú idő után ekkor volt először a fényképezőgép a kezemben...

DSC 1558

Gabi ötlete volt bemenni a csarnokba. Számomra fontos képek - itt tört meg a varázs, emeltem fel a gépet és újra élvezni kezdtem a fotózást.

DSC 1563

A kedvenc képem a sorozatból. Csend volt a csarnokban, feszült figyelem, koncentráció. Mi volt a program, esemény? Nem tudom, de nagyon jó volt fél órát ott tölteni!

DSC 1652

Rodeó? Nem, birkanyírásra várva. Igazi, hiteles arcok, nem csak a rendezvény kedvéért jöttek.

DSC 1653-2

Számomra az egyik leghitelesebb arc.

DSC 1682

Állítólag ez egy verseny volt. Elmaradt az éljenzés, szurkolás, fütyülés, kiabálás. Sokkal inkább tűnt egy lassított felvételnek amin egyáltalán nem látszott, hogy bárki is hamarabb akarna végezni. Elég élénk képet mutatott arról, amit azóta már többször tapasztaltunk- a Midwesten az emberek nem sietnek, még a fű is lassabban nő...

DSC 1706

Újabb pajta, újabb élmények. Tisztítás, fényesítés, fésülés. Ha úgy tetszik, sminkelés a szépségverseny előtt.

DSC 1715

Gabi megfogja a karom és feléjük mutat: "Azt nézd!!!". Az ördög a részletekben rejlik. A versenyre pedig mindennek tökéletesnek kell lennie!

DSC 1732-2

A tisztítás, fésülés, fényesítés ide vezetett - az állatokat zsűrizni hozták. A kép pár perccel azelőtt készült, hogy a bírák elé vezették volna Riskát...

 DSC 1729

Szépségkirálynők egymás között...

DSC 1765

Nebraska a kukoricafosztók állama is. Iowa sem marad el mögötte - Omaha és Des Moines között az út mellett elég sok kukoricaföldet láttunk. 

DSC 1768

Nincs kiállítás magyar paprika nélkül! #legjobbamagyar

 DSC 1782

Ennél hitelesebb személy be sem mutathatta volna, hogyan dolgozzák fel a gyapjút!

DSC 1796

Vidéken vagyunk babám, mit gondoltál, mi fogja A-ból B-be vinni az embereket?

DSC 1805

Ki kér egy jéghideg uborkát egy üveg jéghideg víz vagy szárcsalián-ital mellé?

DSC 1809

Záróra. A végére mi is nagyon elfáradtunk!

Plusz egy - volt egy stand, ahol mindenféle stabil motorokkal és mini motorokkal foglalkoztak. Volt V2-es, V8-as. Ugyan kissé egyenetlenül járt, de a V8 az V8... mindegy mekkora!

Ha tetszett a poszt, kövess minket a facebook-on, instagram-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://travelbug.blog.hu/api/trackback/id/tr7013695400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asszonypajti 2018.05.24. 10:06:37

Régen láttunk! Jó volt. Külön köszönet a fotókért! Üdv!

blackhairlady 2018.06.23. 03:41:47

Ez tenyleg nagyon erdekes volt :)Jol elkaptatok a pillanatokat, nagyon atadjak a kepek a hangulatot.

Árva Gabriella · http://travelbug.blog.hu/ 2018.06.24. 18:21:31

@Asszonypajti: Köszönjük szépen! Valóban régen jelentkeztünk, nehezen találtunk új bérleményt. Igyekszünk újra rendszeresebben írni. Üdv!

Árva Gabriella · http://travelbug.blog.hu/ 2018.06.24. 18:22:32

@blackhairlady: Köszi! Igaz, hogy 1 kép többet ér, mint 25 sor szöveg!!
süti beállítások módosítása