travelBug

Chicken $#!+ bingo!

2017. április 06. - solkim001

Figyelem! Közérdekű Közlemény!

A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com

A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is elérhetőek lesznek itt.

Gabi és Miklós

Mit csinál egy átlag amerikai vasárnap? Templomba megy majd családdal, barátokkal ebédel, grillezik, sörözik, focimeccset néz (természetesen amerikait), dolgozik... esetleg "chicken shit bingo"-t játszik. 

Mégis, mi is az a "chicken shit bingo"?

DSC 4797

Garantált a szórakozás ha van két "dögös tyúkod"

Austinban a country énekes, Dale Watson honosította meg a kaliforniai, "cow drop" alapján. Az elv mindkettőnél ugyanaz: végy egy egyenletes, vízszintes felületet, oszd fel azonos részekre, írj bele számokat, majd engedj rá egy állatot! Előbb utóbb az állat üríteni fog: amelyik négyzetbe az ürülék pottyan, az a szám a nyertes. Állatként használható szarvasmarha ("cow drop") vagy csirke ("chicken shit bingo").

Austinban 2 helyen is, a Little Longhorn Saloon-ban és a C-Boy's Heart & Soul-ban lehet vasárnap délutánonként játszani. Játszani, vagyis a szárnyasra, illetve az ürülékének a helyére fogadni.

DSC 4774

Mi egy esős délután a C-Boy's Heart & Soul-ban jártunk. Kicsit későn érkeztünk, a kis kocsma már zsúfolásig volt vendégekkel. Olcsó a sör, soha nincs belépő és mindig élőzene van: aznap Dale Watson játszott. Bónusz: ingyen van a hot-dog. Ennek tudatában már könnyebb a fogadás.

DSC 4814

Igyen hot-dog. Önkiszolgáló a kocsma hátsó részében.

Mi is a játék menete? A ketrec alja, amiben elengedik a tyúkot számozott: 50 egyenlő részre van osztva. Első lépésként, mint a tombolát, kiárusítják a számokat. Egy jegy, nevezzük mostantól tombolának 2 dollárba kerül. A szerencsés, miután a csirke "kihúzta" a számát, viszi az összes befolyt összeget - vagyis 100 dollárt. Egyszerű, nem? Amikor ott voltunk, 3 kört játszottak - mindig friss baromfival a ketrecben. Azt, hogy mennyire népszerű a játék talán azzal tudom leírni, hogy háromszor álltunk sorba, de csak kétszer tudtunk tombolát venni, ugyanis elfogytak a számok mire sorra kerültünk.

DSC 4738

Szóval, miután mindenkinek megvan a száma (már aki tudott venni), bekerül Penny (minden szárnyasnak van neve) vagy egy kollégája a ketrecbe, és onnantól legalább 50 szempár a hátsójára szegeződik. ... és vár, figyel, viccelődik, beszélget, sörözik... Csak úgy, mint egykor az egyetemen, amikor a Happy Tree Friends-et néztük egy házibuli kapcsán: az elfogyasztott alkohol mennyisége nagyban javítja a szórakozás minőségét. Mindenesetre a sztorik miatt is érdemes elmenni egy ilyen eseményre: mindig van egy-két jó, helyiek által elmesélt történet.

DSC 4721

Amikor mi ott jártunk, volt még egy csavar a nyereménnyel. Nem tudom, hogy ez mindig így van-e vagy csak akkor, ha Dale Watson a másik házigazda, de a színpadon állva a nyertes kapott még egy lehetőséget. Vagy elviszi a tombolák árából befolyt 100 dollárt, vagy választhat 4 másik nyeremény közül. 4 valami, ami egy férfi farmernadrág zsebeiben elfér - vagyis azt, ami a színpadon álló énekes-házigazda jobb-bal-első-hátsó zsebében van.

DSC 4812

Dale Watson, aki az egészet konferálta, azt mondta, volt már, aki a végén 5000 dollárral távozott és persze volt olyan is, aki 1-gyel. Ki mennyit mer kockáztatni!

Nem volt semmi dráma a nyereményekkel, jó hangulat, country zene, tánc és 3 kör bingo. Érdemes-e egy ilyet megnézni? Határozottan igen, mert sokkal jobb képet kapunk Austin "weirdségéről" egy ilyen délután, mint a Capitol kertjében sétálva. 

Ha tetszett a poszt, kövess minket a facebook-on is! 

DSC 4922

A bejegyzés trackback címe:

https://travelbug.blog.hu/api/trackback/id/tr5912393837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása