travelBug

Austin, édes otthon

2016. szeptember 27. - Árva Gabriella

Figyelem! Közérdekű Közlemény!

A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com

A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is elérhetőek lesznek itt.

Gabi és Miklós

DSC 5420-4 vm

A város éjszakai látképe a folyó déli oldaláról

Austin egy egészen különleges és egyedülálló város az Államokban.

DSC 7692

A város egyik legismertebb fényreklámja

Negyedik éve abban a szerencsében van részünk, hogy itt élhetünk. Hiszünk abban, hogy a közeg, ahol élünk változtat rajtunk, illetve, hogy mi is hozzáadunk értéket az otthonról hozott kultúrával, intellektusunkkal és világlátásunkkal. A négy év már kétszerese annak, amit eredetileg szándékoztunk itt tölteni és még nem mondtuk ki a végső szót: hol telepszünk le, hová megyünk innen, avagy meddig maradunk még. Az eltelt idő azonban összegzésre késztet, íme tehát egy képes poszt arról milyen otthonunkká vált Texas állam székhelye, az USA egyik legnagyobb ütemben növekvő és fejlődő városa, a Dél Szilícium-völgyeként emlegetett high-tech-centrum.

DSC 6344-4

Katalógusfotó 2014-ből: Austin belvárosa és a Congress Bridge

DSC 5156 ps vm

Az előzőhöz képest rengeteg a változás (a szög más persze egy kicsit): 2016-ban Austin még mindig emberi léptékű felhőkarcolói a folyóparti sétányról fotózva.

DSC 8047 01 vm

Ilyennek láthatjuk Austint a Mount Bonnell-ről: finom áramvonalak, drámai felhőjáték, nem tipikus amerikai metropolisz

Kiköltözésünkkor persze egy csomó kérdés volt bennünk: Tudunk majd itt otthont teremteni magunknak? Találunk új barátokat? Be tudunk illeszkedni? Jól érezzük majd magunkat? Ahogy a bejegyzés elején is írtam, szerencsések vagyunk: a kérdések legtöbbjére igen a válasz. Barátságos, élhető környéken, szép kis lakást bérelünk, nem vagyunk gyökértelenek, lett sok új barátunk és kedves ismerősünk. Jól érezzük magunkat, nyitott szemmel és szívvel igyekszünk felfedezni a város és az állam nevezetességeit, szépségeit. Vannak nagy kedvenceink és titkos helyeink. Otthonunknak érezzük Austint és Texast is, hiszen mindketten vidéken születtünk, a szívünkben minden rezonál a kisvárosok, falvak látványára, ízeire, illatára, életére.

 DSC 1998 vm

Fény-árnyjáték a Texas State Capitol-nál; Texas kormányzati központjánál

DSC 2985 vm

Egy a sok ikonikus fotó közül: a Pennybacker Bridge kilátója az egyik legnépszerűbb esküvői fotóhelyszín, ugyanakkor a zöld és kék színek austini kavalkádja

DSC 4025

Aki kicsit is élt itt, ebből az egy képből 100%-ban tudja hol járunk: az egyetem (az állam és a futballcsapat) színe a terrakotta, azaz a burnt orange

DSC 1739.TIF vm

Az egyetemi (University of Texas at Austin) torony hazai színben megvilágítva: ebből biztosan tudható, hogy a csapat itthon játszik!

DSC 6062

A belváros és a Capitol látképe az egyetemi toronyból fotózva

DSC 4124

Hangulatkép esőben

DSC 8648

COTA, azaz Circuit of the Americas, a Forma 1-es verseny helyszíne Texasban. A kilátóból üvegpadlón át nézhetünk le a pályára.

bluebonnet time

Az állam virága a csillagfürt - bluebonnet - tavasszal kékbe borítja a város parkjait és Texast is

Szívem csücske-Austin

DSC 0357 vm

Austin Howdy-békáját szinte minden látogató felkeresi

DSC 0347 vm

Univerzum Austin-módra - egy a számtalan nagyszerű és látványos, művészi graffiti közül

DSC 3543

NI campus Észak-Austinban (Miklós munkahelye) - kicsit más nézőpontból

DSC 7808

MoPac autópálya, az első időszakban gyakran használtuk és szerettük; mostanra a közlekedés kaotikus és szükséges rossz rajta

DSC 4377

Bár vásárolni egyikünk sem szeret, ez a bolt a South Congress Avenue-n első számú kedvencünk: cowboycsizmák, kalapok, övek, kiegészítők mennyországa (Allens Boots)

DSC 4366

Austin, Texas

DSC 8991

Ez a kép ugyan a Pioneer Farms múzeumfaluban készült, de ilyen ház nem csak ott van Austinban

DSC 5003

Ahová a legszívesebben járunk: Austin 52 éve megszakítás nélkül üzemelő westernkocsmája fapadlós táncteremmel, élő zenével és táncórákkal, olcsó csapolt sörökkel, utánozhatatlan hangulattal

 DSC 4417

Kedvenc mexikói éttermünk a Fonda San Miguel

DSC 5082 colored 02 vm

Az egyik legizgalmasabb fotóshelyszín: az I-35-öt út halálos darálója felett / alatt

DSC 1613-2

Karácsony Austinban egy Miklósra nagyon jellemző képen

DSC 1469

Sehol másutt nem ilyen a karácsonyi kivilágítás avagy Keep Austin Weird! A Lady Bird Johnson Wildflower Center minden évben ünnepi programokkal várja a látogatókat: nagyszerű családi hangoló a várakozáshoz.

Ilyenek az austiniak ...

DSC 0633

 ... ha közlekednek

DSC 4335 01

... ha esznek

DSC 3521

... ha diákok

DSC 8616

... ha fesztiváloznak

DSC 4290

... ha árusítanak

DSC 4358

... ha vásárolnak

DSC 0316

... ha sportolnak

DSC 8974

... ha visszanéznek a múltba

DSC 0609

... ha zenélnek (Willie Nelson)

DSC 8578

... ha szolgáltatnak (Shuttle-busz belseje a COTA parkolójában)

DSC 8230

... ha graffitiznek

DSC 6240

... ha rajtad tartják a szemüket

DSC 5592

... ha Magyarországról költöznek ide

Nincs nálunk a bölcsek köve és nincs jó recept. Nem sikerül így mindenkinek az új környezet elfogadása és a beilleszkedés. Nekünk is van hiányérzetünk, vannak fájdalmaink, mulasztásaink, veszteségeink. Ezekkel együtt ebben a városban úgy élünk, ahogyan szeretnénk - és mindig is szerettünk volna.

DSC 7679

Hívogató, nyitott város, a táblán is az áll: "Bárcsak itt lennél!"

 

Ki nem szeretne itt lenni? Ezek után?

 

Ha tetszett a poszt, kövess minket a facebook-on is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://travelbug.blog.hu/api/trackback/id/tr5311744905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Árva Gabriella · http://travelbug.blog.hu/ 2016.09.29. 17:28:04

@Quercus a favágó: Koszonom, hogy megosztottad a gondolataidat. Igen, talan arnyaltabba valhat a velemenyed. Ez tortent velem is. Nekem is ma is van kritikam az itteni elet / eletvitel / tarsadalom / szokasok / etc. tekinteteben. Ugy velem tobb posztbol is kivilaglik ez. Szivesen veszem, ha mashoz is hozzafuzod a velemenyedet :)
süti beállítások módosítása