travelBug

Becses ódonságok, időtlen kincsek Galveston régiségboltjaiban

2015. január 04. - Árva Gabriella

Figyelem! Közérdekű Közlemény!

A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com

A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is elérhetőek lesznek itt.

Gabi és Miklós

Galveston első célpontjaink egyike volt Texasban, a szigeten található városka nagyon érdekes színfoltja az államnak: közel van Mexikóhoz; szigeten fekszik, amit a szárazföldről egy impozáns, az öböl vizén átívelő hídon érhetünk el; első pillantásra pálmafákkal övezett üvegpiramisokat látunk belőle; kikötőjébe sokemeletes luxus óceánjárók siklanak be; az utcáin sétálva pedig mintha időben és más földrészeken tennénk utazást, annyiféle nyelv, kultúra és foglalkozás jön szembe.

Árva Gabriella: DSC 4372 - indafoto.hu

Strandja, tengervize nem a legtisztább az olajfúrótornyok közelsége miatt, de aki egyszer itt beleszagolt a levegőbe, biztosan visszatér, ha teheti.

Árva Gabriella: DSC 4639 - indafoto.hu

Ahogyan mi is, először összekötöttük a houstoni NASA-központ meglátogatásával, de már az első ott töltött éjszaka után tudtuk, hogy biztosan viszajövünk: a régiségboltok és a partmenti Seawall Boulevard miatt.  

Árva Gabriella: DSC 5274 - indafoto.hu

Árva Gabriella: DSC 5327 - indafoto.hu

Utóbbi fényűzésben, árszínvonalban persze nem léphet a Miamiban látott Ocean Drive nyomába, de minden más tekintetben talán még érdekesebb is: a vízre épült, kivilágított vidámparkjával, tenger gyümölcseit kínáló éttermeivel, a fiatalok egyedi, csillogó verdáival, apró ajándékboltjaival és horgászok tucatjaival. Sokféle igény kielégítésére törekszik a városka, hiszen nemcsak családok hétvégi strandolós kiruccanásának célpontja, de a két Padre Island  mellett, Galveston a középiskolások és egyetemisták tavaszi szüneti, éjszakából éjszakába nyúló bulijainak is a helyszíne.

Árva Gabriella: DSC 4248 - indafoto.hu

Árva Gabriella: DSC 4323 - indafoto.hu

2012 karácsonya előtt nekünk érdekes arcát mutatta meg: a 2008-as Ike hurrikán pusztítása után még romos állapotú házak egymást váltották az ünnepi kivilágításba öltözött otthonokkal. Ekkor véletlenül akadtunk rá egymás után a régiségboltokra, 2014-ben viszont tudatosan ezeket feltérképezni indultunk egy áprilisi hétvégén.

Árva Gabriella: DSC 4078 - indafoto.hu

Árva Gabriella: DSC 4052 - indafoto.hu

Árva Gabriella: DSC 4149 - indafoto.hu

Hozzánk hasonlóan sok turista, de ugyancsak sok helyi lakos böngészett a kisebb-nagyobb kincsestárakban. Találunk közöttük 1-2 helyiségből álló földszintes lakásban kialakított boltocskát és egykori garniszállóban (bordélyházban) felhalmozott, órákon át besétálható gyűjteményeket. Az austini garázsvásárokhoz hasonlóan itt is meglepve tapasztaltuk, mekkora mennyiségű audiokazettát, CD-t és bakelitlemezt kínálnak eladásra. Felsorolás helyett következzenek a képek mindazokról a tárgyakról, amelyek nemzedékről nemzedékre vándorolnak újabb és újabb tulajdonosaikhoz. Némelyikük, ha mesélni tudna ...

Árva Gabriella: DSC 4062 - indafoto.hu

Árva Gabriella: DSC 4075 - indafoto.hu

Árva Gabriella: DSC 4115 - indafoto.hu

Árva Gabriella: DSC 4140 - indafoto.hu

A garázsvásárok, bolhapiacok (Uncertain, Wimberley) és régiségboltok a számtalan látnivaló mellett biztosan kínálnak még egy (kihagyható, de nem érdemes!!) lehetőséget: érdekes beszélgetéseket különös sorsú emberekkel, különc figurákkal, művészekkel.

Árva Gabriella: DSC 4089 - indafoto.hu

Árva Gabriella: DSC 4125 - indafoto.hu

Árva Gabriella: DSC 4153 - indafoto.hu

Árva Gabriella: DSC 4693 - indafoto.hu

Árva Gabriella: DSC 5199 - indafoto.hu

További képek az albumra kattintva böngészhetőek: 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://travelbug.blog.hu/api/trackback/id/tr877013137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása